אולם לחינה ברחובות

חינה בבית או באולם???
בשביל כלות רבות העומדות להתחתן והוריהן המאושרים, יש חשיבות גדולה לאירוע החינה, הן מבחינת המשמעות הסמלית שבו והן מבחינת השמירה על המסורת המשפחתית והעדה, ומשקיעות מחשבה רבה בתכנון האירוע עצמו ובסקירת מקום מתאים לחינה.

טקס חינה הוא מטבעו אירוע מצומצם ואינטימי ומיועד בעיקר למשפחה ולחברים הכי קרובים לזוג . כאשר המוזמנים לאירוע זה מגיע לכ- 80 עד 200 מוזמנים לערך.
ההתלבטות בין לערוך את החינה בבית או באולם, כאשר מנגד יש את כל ההכנות הקדחתניות הרבות לאירוע הגדול והמרגש שהוא החתונה, היא מאוד קשה. מצד אחד יתכן ואפשר לחסוך מבחינה תקציבית באירוע קטן וצנוע בבית- אך הטרחה וההמולה בבית הופכת לכל כך גדולה בהכנות לאירוע החינה שבסופה, למרות האושר וההתרגשות, עשויה להיות מאוד מעייפת ומתישה. המשפחה לא מצליחה ממש ליהנות באמת ולהתמסר לטקס עצמו ולאירוע המשמח.
הזוג הנרגש וההורים המאושרים, מוצאים את עצמם טרודים ועסוקים בקניות, אפיה ובישולים, סבלות, ניקיון, הגשה, אירוח, פינוי ושוב ניקיון, שבסופו של יום, לא ממש משתלם ובהחלט זו לא הייתה הכוונה…
ישנם אולמות קטנים המתוכננים במיוחד לאירועים קטנים וערוכים לארח “אירועי בוטיק” המיועדים לאירועים של עד 100-200 אורחים ומציעים לזוגות המתחתנים חבילת חינה “הכל כלול”- הפקת אירוע חינה עם תפריט מלא, עיצוב אולם ואוהל חינה מסורתי עם תלבושות ומלבישה, די.ג’י או להקה, צלם ומגשי עוגיות מרוקאיות.
הייחוד של אולם קטן הוא באינטימיות ובאווירה האותנטית המקורית שהם משרים על הערב. התפאורה והעיצוב המסוגנן נותנים לאורחים הרגשה שהם נכנסים ישירות לחינה מסורתית עם אוהל חינה, הריהוט המרוקאי, הכרכרות, השטיחים, התלבושות, הכלים, קומקום התה, מתוקים וכו’, מקום מיוחד לעריכת טקס החינה, טקס הזהב וכו’..

טקס הזהב

טקס הענקת הזהב נפוץ בליל החינה בקרב כל העדות החוגגים את החינה. במהלך הטקס מעניקים הורי החתן לכלה תכשיטים מזהב טהור. הורי הכלה מעניקים אף הם לחתן תכשיטי זהב, שעון זהב וכד’. טקס מרגש זה מלווה בשירה וריקודים באוהל החינה כאשר האורחים צופים מסביב ומשמעותו: ברכה לחיי שפע ועושר אותו מסמל הזהב. 

טקס מריחת החינה

עיסת החינה מופקת מצמח החינה, ששמו האמיתי הוא “כופר”. את אבקת החינה מערבבים עם יין, מי ורדים או מים, על-פי מתכון להכנת חינה, מקשטים אותו בורדים ומורחים על ידי החתן והכלה ולכל האורחים המשתתפים בטקס. נהוג שאת עיסת החינה מורחת אישה פורייה, בעלת לב טוב וצדיקה, המברכת את בני הזוג בשפע ברכה, הצלחה ופוריות.

אולמי האירועים “גושן אירועים ברחובות” הופכים עבורכם לערב אחד קסום מאולם לארמון מעוצב בסגנון מרוקאי אותנטי ומפואר, כדי שתוכלו להינות מערב החינה שלכם שכולו ערב ייחודי אותנטי ומלא קסם ברוח המזרח.
האולם יעוצב עבורכם בשלל של בדים עשירים ויוקרתיים, בצבעים עזים ופריטי עיצוב מרהיבים, המלווים בתפריט עשיר, כשר למהדרין, טעמים וניחוחות של תבשילים ומתוקים מרוקאים ויגשים לכם את החלום לקבל את אירוע החינה שתמיד רציתם ותמיד חלמתם עליו…
שיהיה במזל טוב!
עריכת אירוע טקס חינה באולם כזה תעזור גם מבחינת הפקת הערב, שכן צוות האולם מנוסים וערוכים לאירועי חינה ויוכלו להציע לכם ממגוון חבילות החינה שיש להם, המתאימים לתקציב שלכם, על מנת להפיק לכם אירוע חינה מרגש ואותנטי. ובכך כמובן תוכלו לחסוך לכם בעלויות כספיות.

טקס החינה לפי המסורת

טקס החינה הנו טקס עתיק הנהוג אצל עדות המזרח ואצל בני העדה ההודית. משמעותו העיקרית של טקס החינה הוא לברך את בני הזוג בשפע, פוריות והצלחה בחיי הנישואין. במקור, נהגו, ועדיין נוהגים לקיים את טקס החינה בערב שלפני החתונה, לאחר טבילתה של הכלה במקווה טהרה, הנשים מלוות את הכלה מהמקווה לבית הוריה בפעם האחרונה בשירה וריקודים ומברכות אותה בברכת פוריות והתעברות.
בטקס החינה, שהיה גם טקס האירוסין, העניקו המשפחות לחתן ולכלה זהב ותכשיטים, וכמובן- טבעת אירוסין לכלה.

תלבושות בטקס החינה

בני הזוג מחליפים מספר תלבושות במהלך ערב החינה, ואף האורחים נוהגים ללבוש תלבושות מסורתיות ואותנטיות. הערב כולו מלווה בשירה וריקודים והמון שמחה. בנות המשפחה והחברות מלוות את הכלה בריקוד ובשירים מסורתיים (פיוטים) בעברית וערבית ובמוזיקה מרוקאית מקורית.
בטקס עצמו הנשים לובשות את התלבושות והשמלות (כפתן מרוקאי) מבדים מבריקים ויקרים, הרקומים באלמנטים וברקמות מוזהבות ותכשיטים ואביזרים עשירים למיניהם ועל ראשיהן כתרים או סרטי שיער תואמים. הגברים, לובשים כפתן וחובשים לראשיהם כובע בצבע ארגמן הנקרא תרבוש.
הערב כולו למעשה מוקדש לחתן ולכלה. הזוג יושב יחד , בלבוש מרוקאי מסורתי והאורחים משמחים אותם, מברכים, רוקדים ושרים לפניהם ונושאים מגשים של עוגיות מרוקאיות ומתוקים, נרות, מתנות וקערות מקושטות של עיסת חינה ובקריאות קולוללוו.
Share by: